Wie betaalt een tolk?

Tot 2012 konden hulpverleners met een vergoeding gebruik maken van een tolk. Maar die regeling is afgeschaft door minister Schippers, omdat mensen die in Nederland wonen geacht worden Nederlands te leren. Sindsdien betalen zorgverleners zelf de kosten van een tolk. Lees verder »

Bron: nos.nl

Wie regelt een tolk?

Heeft een partij een tolk nodig in een civiele of een bestuursrechtelijke procedure? Dan moet de partij zelf een tolk regelen en betalen. Afhankelijk van inkomen en eigen vermogen kan het zijn dat de partij recht heeft op een tegemoetkoming in de kosten van een advocaat en/of een mediator en ook een tolk. Lees verder »

Wat kost een tolkentelefoon?

Een tolk telefonisch raadplegen kost gemiddel € 1,72 per minuut. 'Maar de tarieven kunnen verschillen, afhankelijk van wat de tolk zelf rekent', aldus een woordvoerder van de app. Lees verder »

Hoe werkt een tolkentelefoon?

Hoe werkt het? De tolkentelefoon is er als jij je anderstalige patiënt in het ziekenhuis niet verstaat. Kom dan direct in actie, bel een tolk, 24/7 per dag: 088 2555222. Gebruik dit op tijd zodat jij altijd je anderstalige patiënt de juiste zorg kan bieden omdat je elkaar precies begrijpt. Lees verder »

Is een tolk verplicht?

Als jij (of je klant) de Nederlandse taal niet volledig beheerst dan heb je bij de notaris een beëdigde tolk nodig. Sterker nog, dat is zelfs wettelijk voorgeschreven. Dit is gedaan ter bescherming van mensen die het Nederlands niet voldoende beheersen, want notariële aktes zijn belangrijke wettelijke documenten. Lees verder »

Gerelateerd aan Wie betaalt een tolk?