Hoe behandel je een gietijzeren pan?

Gebruik keukenpapier om een dun laagje olie in te wrijven. Gebruik hiervoor neutrale olies, zoals arachideolie, sojaolie of andere plantaardige olies. Bak in het begin geen tomaten of andere zure ingrediënten in je gietijzeren pan. De gekweekte aanbaklaag is namelijk gevoelig voor zure gerechten. Lees verder »

Waarmee gietijzer insmeren?

Gebruik keukenpapier om een dun laagje olie in te wrijven. Gebruik hiervoor neutrale olies, zoals arachideolie, sojaolie of andere plantaardige olies. Bak in het begin geen tomaten of andere zure ingrediënten in je gietijzeren pan. Lees verder »

Hoe behandel je een nieuwe gietijzeren pan?

  • Verwarm de oven. Verwarm de oven alvast voor. ...
  • Schoonmaken & reinigen. Schrob de pan met warm water en afwasmiddel. ...
  • Droog het gietijzer grondig af. Droog de pan grondig af met de hand. ...
  • Wrijf de hele pan in met een dunne laag olie. ...
  • Plaats de gietijzeren pan in de oven. ...
  • Laat de gietijzeren pan afkoelen.
  • Lees verder »
Bron: pannenpro.nl

Wat mag niet in gietijzeren pan?

Gietijzer reageert namelijk niet goed op zuren, maak er bijvoorbeeld geen tomatensaus in en blus ook niet af met wijn of azijn. Dit tast de buitenste laag van de pan aan, en je eten kan er ook een ijzerachtige smaak door krijgen. Denk er ook aan dat de pan alle smaken opneemt van het eten dat je er in maakt. Lees verder »

Waarom geen olijfolie in gietijzeren pan?

Het invetten van de pan met natuurlijke olie Een aantal soorten die we kunnen aanraden zijn arachide-, zonnebloem- of lijnzaadolie. Het is essentieel dat de olie tegen hoge temperaturen kan, waardoor het een hoog rookpunt heeft (om deze reden is olijfolie niet geschikt om te gebruiken). Lees verder »

Gerelateerd aan Hoe behandel je een gietijzeren pan?