Hoe wordt sekt gemaakt?

Kwaliteit-Sekt wordt gemaakt volgens de méthode traditionnelle - de zogenaamde "Flaschengärung" - of transvasiermethode. De transvasiermethode of 'transvasierverfahren' is een techniek in de productie van mousserende wijn. Net als bij de méthode traditionnelle is ook hier sprake van een tweede gisting op fles. Lees verder »

Waar komt sekt vandaan?

Mousserend uit Duitsland: Sekt Vroeger importeerde Duitsland de druiven voor deze wijn. Tegenwoordig wordt Sekt alleen nog van Duitse druiven zoals de riesling gemaakt. Deze wijn wordt volgens de méthode gazéfilée gemaakt, waarbij CO2 wordt toegevoegd aan de wijn. Lees verder »

Bron: www.gall.nl

Hoe komen bubbels in prosecco?

In het geval van mousserende wijnen worden de eerst stille wijnen (geen bubbels) gemaakt, waarna er een tweede gisting plaatsvindt voor het mousserende effect. In deze tweede gisting wordt er gist en suiker toegevoegd aan de wijn. De gist zet de suiker om in alcohol en koolzuur en voilà: de bubbels. Lees verder »

Gerelateerd aan Hoe wordt sekt gemaakt?