Waar komt tarwe vandaan?
Oorsprong en evolutie. De geschiedenis van tarwe vanaf ongeveer 10.000 v.Chr. is een belangrijk onderdeel van de geschiedenis van de landbouw [2]. Men denkt dat tarwe voor het eerst werd verbouwd in de Vruchtbare Halve Maan, een gebied in het Midden-Oosten dat zich uitstrekte van Jordanië, Palestina en Libanon tot Syrië, Turkije, Irak en Iran [14]. Lees verder »
Wat is de oorsprong van tarwe?
De herkomst van tarwe ligt in het Midden-Oosten, waar het ongeveer 10.000 jaar geleden werd ontdekt. Het was het voor-Aziatische continent, waarbij Turkije, Pakistan en Afghanistan hoorde, waar de voorouders van de huidige tarwe al voorkwamen. Lees verder »
Is tarwe gezond of ongezond?
KORT SAMENGEVAT: Het eten van (veel) tarwe verstoort de opname van voedingsstoffen, verstoort de darmflora, verhoogt de kans op het ontstaan van een lekkende darm en doet de bloedsuikerspiegel te snel stijgen. Tijd dus om wat meer afwisseling te brengen in de granen die we eten. Lees verder »