Waar wordt Marmite voor gebruikt?
Marmite kent verschillende toepassingen. Het wordt In Engeland vooral gebruikt op brood of toast, in combinatie met kaas of pindakaas. Marmite kan aan soepen, sauzen en dressings worden toegevoegd om smaak te geven. Ook wordt het nog wel eens toegevoegd aan pasta's, wokgerechten, vlees en om jus een oppepper te geven. Lees verder »
Is marmite slecht voor je?
Het hoofdbestanddeel is dan ook dit gistextract. Daarnaast wordt zout toegevoegd, wat plantenextracten en kruiden en een aantal vitamine B-soorten waaronder foliumzuur en vitamine B12. Het product is sterk bewerkt en bevat veel onnatuurlijke toevoegingen en behoorlijk wat zout. Lees verder »
Hoeveel B12 in marmite?
Marmite bevat 2ug aan vitamine B12 per portie van 8g, dit is 80% van de dagelijkse B12 behoefte op 1 boterham. Daarnaast zijn er ook nog andere B vitaminen aan Marmite toegevoegd: Thiamine B1, Riboflavine B2, Niacine B3, Foliumzuur B9 en dan nog de eerder besproken vitamine B12. Lees verder »