Waarom kan ik augurken eten, maar geen komkommers?
Dit kan te wijten zijn aan een oraal allergiesyndroom , waarbij rauw fruit of groenten allergische reacties veroorzaken, maar bewerkte versies niet. Door het inmaakproces veranderen de eiwitten in komkommers die normaal gesproken allergische reacties veroorzaken, waardoor ze voor sommige mensen veilig zijn om te consumeren. Lees verder »
Is elke augurk een komkommer?
Een augurk is eigenlijk een komkommer Dat klopt: een augurk is gewoon een kleine komkommer, wist je dat? Toch worden onze groene vrienden bijna niet rauw gegeten, maar ingelegd in azijn, eventueel met kruiden of suiker. Lees verder »
Waarom is een augurk geen komkommer?
De term augurk is afgeleid van het Nederlandse woord pekel, wat pekel betekent . In de Verenigde Staten en Canada verwijst het woord augurk, dat alleen als zelfstandig naamwoord wordt gebruikt, naar een ingelegde komkommer (andere soorten ingelegde groenten worden beschreven met het bijvoeglijk naamwoord "ingelegd", zoals "ingelegde ui", "ingelegde bieten", enz.). Lees verder »
Waarom lijken augurken niet op komkommers?
Waarom zijn augurken gevlekt, dof of vaal? Dit gebeurt wanneer komkommers niet goed gepekeld zijn . Gebruik de aanbevolen verhouding water en zout en zorg ervoor dat het fermentatieproces volledig is. Overmatige blootstelling aan licht tijdens de opslag kan de oorzaak zijn. Lees verder »