Hoe maak je bietenpulp klaar?
Bietenpulp is een afvalproduct bij de verwerking van suikerbiet tot suiker. Nadat de bieten in de fabriek zijn aangekomen en zijn gewassen, worden ze versnipperd tot kleinere stukjes. Deze stukjes worden dan in heet water van zo'n 70 ℃ gesudderd, en zo wordt de suiker 'eruit geweekt' als het ware. Lees verder »
Hoe maak je bietenpulp aan?
Bietenpulp is een bijproduct van de suikerbietenindustrie. Nadat sap wordt gewonnen uit de cellen van de suikerbieten blijft de pulp over. Deze pulp wordt vervolgens gebruikt voor diervoeding. Het sap uit de bieten wordt gekookt en ingedikt, daaruit wordt melasse gehaald en wat overblijft is suiker. Lees verder »
Hoeveel water moet er bij bietenpulp?
Bietenpulp kan het beste gegeven worden met een ruime hoeveelheid water. Wij raden aan ongeveer 5 liter water met 1 kg droge pulp te mengen. Lees verder »
Hoe lang moet Pulp weken?
Normale bietenpulp moet ongeveer 12 uur weken voordat het gevoerd kan worden, maar het moet ook binnen 24 uur gevoerd worden, aangezien bacteriën en schimmels anders de kans krijgen zich te ontwikkelen. Lees verder »