Is gans lekker om te eten?

Ganzenvlees is heerlijk, puur en mager vlees uit de vrije natuur. Ze maken veel vlieguren en dat zorgt ervoor dat er weinig vet aan het vlees zit. Lees verder »

Is ganzenvlees lekker?

"Een jonge gans kun je als biefstuk bakken, dan heeft het echt de smaak van een runderbiefstuk met een lichte leversmaak. Het is ontzettend mager en lekker vlees, maar nog onbekend bij mensen." Lees verder »

Bron: www.nu.nl

Waarom worden ganzen niet gegeten?

Helaas is ganzenvlees niet populair in Nederland. Vooral omdat weinig mensen ganzenvlees kennen en het dus niet eten. En dat is zonde, want het is oerlekker. En het is eerlijk vlees uit de vrije natuur. Lees verder »

Bron: www.ruig.nl

Hoe smaakt ganzenvlees?

Het vlees van de wilde gans is volgens Van Dilst op het oog te vergelijken met biefstuk. "Het is rood vlees en lijkt op biefstuk, maar smaakt toch echt anders. Het heeft die stevige wildsmaak, bovendien is het mager vlees." Lees verder »

Is gans eetbaar?

Ganzen worden met of zonder vulling gebraden, gesmoord, gekookt of in koude gerechten verwerkt. Men kan zich voor gans baseren op de bereidingswijzen van kalkoen. Ganzeneieren zijn eetbaar, maar hebben wel een hoger cholesterolgehalte. Lees verder »

Gerelateerd aan Is gans lekker om te eten?