Is gietijzeren pan gezond?
Doordat de gietijzeren pannen de voedingsstoffen in jouw maaltijd perfect bewaren, kan jij er zeker gezond mee koken. Deze pannen kan je zowel inzetten om te grillen, stoven en te braden. Het mooie aan een gietijzeren pan is dat jouw voedingsmiddelen gelijkmatig worden verwarmd. Lees verder »
Wat zijn de gezondste pannen?
De keramische pan is de uitkomst voor mensen die gezonder willen en van koken houden. De keramische pan heeft erg veel voordelen ten opzichte van de teflon pan. Los van het feit dat deze geen schadelijke stoffen bevat welke in het lichaam of het milieu komen, wordt het eten op een veel gezondere manier bereidt. Lees verder »
Is gietijzer PFAS vrij?
Gietijzeren pannen zijn veilig Dit type pan kan bijvoorbeeld PFOA of PFAS bevatten. Verontrustende berichten in Trouw, Volkskrant en bij Radar over anti-aanbakpannen… Of deze pannen schadelijke stoffen bevatten, en zo ja, in hoeverre deze van kwalijke invloed zijn op mens, dier en milieu blijft voer voor discussie. Lees verder »
Welke pannen zijn gevaarlijk?
Volgens De Boer moeten we goed oppassen met pannen met een antiaanbaklaag: ,,Zodra er krasjes in zitten, moet je hem weg doen. Vooral pannen met schilfertjes zijn gevaarlijk, omdat je dan kleine stukjes teflon binnenkrijgt.” Zelf bakt hij met stalen en keramische pannen, zonder antiaanbaklaag. Lees verder »