Kan je pekel hergebruiken?

De pekel waarin wordt ondergedompeld kan na ieder gebruik worden weggegooid of het kan telkens opnieuw worden versterkt en hergebruikt waarbij slechts een klein beetje wordt weggelaten. Waterextractie bij het pekelen kan variëren van 5-15% van het productgewicht. Lees verder »

Kun je pekelwater hergebruiken?

De pekel waarin wordt ondergedompeld kan na ieder gebruik worden weggegooid of het kan telkens opnieuw worden versterkt en hergebruikt waarbij slechts een klein beetje wordt weggelaten. Waterextractie bij het pekelen kan variëren van 5-15% van het productgewicht. Lees verder »

Hoe lang kun je pekel hergebruiken?

Voedselveiligheid 101 – Gebruik pekel nooit opnieuw als er voedsel in heeft gezeten . Lees verder »

Hoe lang kun je pekel bewaren?

Hoe lang kun je pekelvlees bewaren? Je kunt het vlees dat je gepekeld hebt natuurlijk het beste in de koelkast bewaren voor 5 tot 7 dagen. Als je het in de vriezer gaat bewaren, kun je het nog tot 3 maanden houden. Lees verder »

Wat te doen met pekel na het pekelen?

Ongebruikte pekel gemaakt met zout en water kan onbeperkt in de koelkast worden bewaard . Als je er kruiden of aromatische ingrediënten zoals knoflook aan hebt toegevoegd, blijft het nog twee weken goed. Het is echter geen goed idee om pekel te hergebruiken, dus gooi het na het eerste gebruik weg. Lees verder »

Gerelateerd aan Kan je pekel hergebruiken?