Kun je dragon rauw eten?
De kleine, jonge blaadjes kun je goed rauw gebruiken in een salade of als garnering, maar de grotere bladeren worden bitter en overheersen een gerecht al gauw. Anders dan kruiden als peterselie en basilicum, die in gedroogde vorm niets doen, werkt gedroogde dragon dan weer wonderwel goed. Lees verder »
Hoe gebruik je verse dragon?
Smaak. Dragon heeft een anijsachtige smaak en wordt veel gebruikt in de Franse keuken. Gebruik het bijvoorbeeld in een bearnaisesaus, stoofschotels en in gerechten met ei, paddenstoelen, vis, kip of aardappelen. Ook hoort dragon thuis in het kruidenmengsel 'fines herbes' samen met peterselie, kervel en bieslook. Lees verder »
Hoe kan ik verse dragon bewaren?
Dragon bereiden & bewaren Zet verse dragon in een glas water of bewaar de dragon in vershoudfolie in de koelkast. Het kruid blijft zo een paar dagen houdbaar. Je kunt dragon ook invriezen. Knip het kruid fijn en vries het op een bord of plaat los in. Lees verder »
Welke groenten passen bij dragon?
Dragon heeft een anijsachtige smaak. Dragon kun je zo gebruiken: Het hoort thuis in het kruidenmengsel 'fines herbes' samen met peterselie, kervel en bieslook. Gecombineerd met bloemkool, spinazie of bleekselderij. Lees verder »