Waarom Pannenkoekenbeslag laten rusten?
Pannenkoeken. Je pannenkoekenbeslag een uurtje laten rusten loont, want ze worden er gladder van en de belletjes verdwijnen. Bovendien wordt de pannenkoek ook dunner en steviger, doordat de gluten ontspannen. Lees verder »
Wat gebeurt er als je deeg niet laat rusten?
Als het net uit de koelkast komt, kan het deeg te hard zijn om uit te rollen. Dan scheurt het gelijk. Daarom kneed ik een koud deeg nog even kort en snel door met de hand voordat ik het uitrol. Lees verder »
Hoe lang Pannenkoekenbeslag laten staan?
PANNENKOEKENBESLAG BEWAREN Hou je dan pannenkoekenbeslag over? Het beslag kan je één dag bewaren in de koelkast. Tip: bewaar het beslag in een shakebeker. Het voordeel hiervan is dat je het beslag voordat je het gaat bakken, nog even goed door elkaar kunt schudden zodat alles weer goed gemengd is. Lees verder »
Hoe lang deeg laten rusten?
Aangeraden wordt meestal om het deeg 1 uur te laten koelen, maar ook een halfuur kan al iets helpen om koekjes minder te laten uitlopen en beter bruin te laten worden. Je kunt het deeg zelfs tot een week bewaren in de koelkast. Lees verder »
Waarom wordt mijn pannenkoek hard?
Fout 2: je roert te veel door het beslag Veel mensen willen de klontjes graag uit het beslag roeren, maar een paar kleine klontjes in je beslag is helemaal niet erg. Als je te veel roert, zorgt dit er namelijk voor dat je de structuur van je pannenkoek taai wordt in plaats van lekker luchtig. Lees verder »