Wat doet custard?
Custard is een romige en puddingachtige substantie die wordt bereid door het verwarmen van melk, suiker en eidooiers. De eidooiers fungeren als bindmiddel, waardoor de vloeistof indikt wanneer je het kookt. Je kunt het zo uit de kom lepelen, of verwerken in allerhande zoete desserts als taarten, pudding of sauzen. Lees verder »
Is custard gezond?
Gezondheid In een gezonde dagelijkse voeding passen graanproducten. Er zijn gezondere opties dan Custard. Custard is een prima keuze als dagelijks extraatje. Lees verder »
Wat is een vervanger voor custard?
Er zijn er heel veel die geen custardpoeder gebruiken. Als je toch wilt vervangen: doe dan wat meer suiker, wat vanille en maïzena. Lees verder »
Is custard hetzelfde als vla?
Zijn ze dan ook hetzelfde? Er zit een klein verschil tussen beide. Vla wordt namelijk gemaakt van melk, suiker en een verdikkingsmiddel (zoals maïzena) en bevat dus geen eieren. Lees verder »
Wat is het verschil tussen custard en banketbakkersroom?
Custard is een vloeistof (vaak melkproduct) dat wordt ingedikt met eieren. Crème anglaise is een custardsaus, curd is een custard gemaakt met vruchtensap en banketbakkersroom is een dikke custard gemaakt met maïzena. Lees verder »