Wat is de smaak van Marmite?
Gist kan verschillende smaken aannemen, maar in het geval van Marmite heeft de gist (glutamaat) de eigenschappen van onze favoriete vijfde smaak: umami. De smaak van Marmite zelf is dan ook lastig te omschrijven, denk aan intens, diep, zoutig, hartig of het wordt vergeleken met vissaus. Lees verder »
Waarom is Marmite gezond?
Marmite is gemaakt van het gistextract uit productie van bier. Deze pasta bevat ook zout, plantenextracten en kruiden. Hoewel gistextract rijk is aan vitamine B, wordt dat ook nog extra aan de pasta toegevoegd. Bij de ontdekking van de vitamine B (in 1912) gold Marmite als een "gezond product". Lees verder »
Hoe zout is Marmite?
"Een portie marmite van 15 gram bevat omgerekend 1,5 gram zout. dat is bijna drie keer zoveel als een portie jong belegen kaas op de boterham. En het advies is om niet meer dan 6 gram zout te eten per dag. Zeker bij een hoge bloeddruk."5 feb. Lees verder »
Wat is Marmite in Nederlands?
Marmite definities Soepketel, bouillonketel. De marmite = de pan met bouillon. Lees verder »