Wat voor vlees is een bitterbal?

De originele bitterbal bestaat uit een stevig paneerlaagje met een vleesvulling. Je hebt er een stevig stuk soepvlees voor nodig dat lang kan trekken in een krachtige bouillon. Lees verder »

Welk vlees zit er in een bitterbal?

Ingrediënten Lees verder »

Bron: www.ah.nl

Van wat zijn bitterballen gemaakt?

Water, bloem (bevat tarwe), gekookt rundvlees 11%, plantaardige oliën (palm, zonnebloem, koolzaad), botervet (bevat melk), zout, ui, rundergelatine, suiker, plantaardig eiwithydrolysaat (raapzaad, maïs, soja), glucosestroop, gist, natuurlijke aroma's, gistextract, soja-eiwitisolaat, maltodextrine, kruiden en specerijen . Lees verder »

Is bitterballen varkensvlees?

De meeste bitterballen zijn gemaakt van varkens- of rundvlees. Lees verder »

Bron: www.gld.nl

Waar worden bitterballen van gemaakt?

Bitterballen zijn een Nederlandse vleessnack. Ze worden gemaakt door een dikke stoofpot te maken die is gebonden met roux en runderbouillon en die is gevuld met vlees. De stoofpot wordt gekoeld tot deze stevig is en vervolgens worden de dikke ingrediënten tot ballen gerold. Deze worden vervolgens gepaneerd en gefrituurd. Lees verder »

Gerelateerd aan Wat voor vlees is een bitterbal?