Hoe beantwoord je een oorzaak-gevolg vraag?
Stap 4: Let erop dat je antwoord gestructureerd is. Als je bijvoorbeeld een oorzaak gevolg moet benoemen, zeg dan wat de oorzaak is, en wat het gevolg. Wanneer je dit namelijk vergeet kan het voor je docent onduidelijk zijn of jij echt goed snapt wat de oorzaak is, en wat het gevolg is. Kom je er niet uit? Lees verder »
Wat zijn de vragen over oorzaak en gevolg?
Oorzaak- en gevolgvragen zijn meestal van een van de twee typen: Ten eerste de vraag die u een 'oorzaak' geeft en u vraagt de waarschijnlijke 'gevolgen' van die oorzaak te traceren; en Ten tweede de vraag die u een 'gevolg' geeft en u vraagt de waarschijnlijke 'oorzaak/oorzaken' van dat gevolg te bespreken of analyseren. Lees verder »
Is daarom een oorzaak gevolg?
Daarom geeft een reden aan; daardoor wijst op een oorzaak. In de praktijk echter wordt daarom voor zowel redenen als oorzaken gebruikt. Lees verder »
Hoe maak je een oorzaak-gevolg vraag?
Waarom zou je oorzaak en gevolg moeten kunnen aanwijzen in een tekst? Om te beginnen is het nodig om oorzaak en gevolg te kunnen benoemen, omdat je zaken dan beter begrijpt. De vraag “waarom?” beantwoorden op een willekeurige situatie, is in principe al oorzaak en gevolg proberen te vinden. Lees verder »