Hoe bewijs je valsheid in geschrifte?
Er moet sprake zijn van (1) een geschrift, (2) dat bestemd is om tot bewijs van enig feit te dienen, (3) dat vervalst is of valselijk is opgemaakt en (4) met het oogmerk het document te gebruiken alsof het echt en onvervalst is. Doe ik aangifte van valsheid in geschrifte bij de politie? Lees verder »
Is valsheid in geschrifte een misdrijf?
Valsheid in geschrifte is een misdrijf en hierop staat een gevangenisstraf van ten hoogste zes jaren of geldboete van de vijfde categorie. Ook het gebruik van een vervalst document, wetende dat het vervalst is, is een strafbaar feit. Lees verder »
Wat is een valselijk verkregen document?
Een origineel document dat op valse gronden is gekregen, is een valselijk verkregen document. Het is de fraudeur gelukt door middel van manipulatie van een vals/ vervalst brondocument of met behulp van een corrupte ambtenaar een nieuw, origineel document te bemachtigen. Lees verder »
Wat is de straf voor valsheid in geschrifte?
Valsheid in geschrifte is strafbaar en wordt gesanctioneerd met maximaal zes jaar gevangenisstraf. Ondernemingen krijgen geen gevangenisstraf, maar een geldboete. Deze kan oplopen tot € 82.000,-. Lees verder »
Wat is het verschil tussen het vervalsen en het valselijk opmaken van een geschrift?
Ook moet er natuurlijk sprake zijn van het vervalsen of valselijk doen opmaken van stukken, anders is er geen sprake van een strafbaar feit. Vervalsen betekent juridisch gezien simpel gezegd het wijzigen van de inhoud van een document. Dit kan zijn door iets te wijzigen, toe te voegen of te verwijderen. Lees verder »