Hoe Draineer ik mijn tuin?
Drainagesysteem. Je pakt wateroverlast grondig aan door een drainagesysteem door de hele tuin aan te leggen. Zo'n systeem bestaat uit drainagebuizen – pvc-buizen omkleed met kokos of synthetische stof. In die buizen zitten duizenden gaatjes waardoor het water erin loopt en afgevoerd kan worden. Lees verder »
Hoe leg ik drainage aan in de tuin?
De buizen leg je horizontaal op een bedje van minimaal 3cm grind, grof zand of schelpen. Je kunt ze eenvoudig op maat snijden met een stanleymes. Vervolgens vul je de sleuven op met grind, zand of schelpen tot 20cm onder het maaiveld, waarna je de tuin weer egaliseert met de uitgeschepte grond. Lees verder »
Welke drainage voor tuin?
De juiste drainagebuis voor jouw tuin Welke drainagebuis heb je nodig voor je tuin? Bij een beperkte mate van wateroverlast kun je met 60 mm drainage de tuin goed droog houden. Wanneer je regelmatig grote plassen in de tuin hebt, dan volstaat de 60 mm niet altijd, dan raden we 80 mm drainage aan. Lees verder »
Hoe diep drainage tuin?
Het antwoord op de vraag hoe diep drainage soorten moeten liggen is afhankelijk van de grondsoort. Bij zand- en veengronden is 80 cm diep de meest gebruikelijke keuze. Bij andere grondsoorten is het belangrijk dat u de vuistregel van minimaal 60 cm, maximaal 80 tot 90 cm aanhoudt. Lees verder »
Wat heb je nodig voor drainage?
Drainage aanleggen opvulling Hier kunt u namelijk het beste grof zand, grind of schelpen voor gebruiken. Op de bodem van de sleuven komt een klein laagje van dit materiaal. De sleuven vult u vervolgens op met 40 tot 45 cm aan grof zand of schelpen en sluit u af met 20 cm tuinaarde of straatzand (voor tegels). Lees verder »