Hoe Dresseer je een bord?

Het dresseren van een bord heeft alles te maken met een gevoel voor evenwicht, dosering en visuele aantrekkelijkheid. Hiervoor bestaan er geen formules. Ik zou adviseren: vermijd te grote porties, voeg matig saus toe en serveer de rest apart op de tafel en schik de diverse ingrediënten op een elegante manier. Lees verder »

Hoe bord schikken?

Kies altijd op voorhand de vorm van je gerecht Denk op voorhand na over de vorm of een patroon dat je wilt creëren in je bord. Dat kan een cirkel zijn, een vierkant, een slangenvorm of verschillende vormen gecombineerd. Het heeft geen belang wat je patroon is, maar wel dat je er op voorhand over nadenkt. Lees verder »

Bron: njam.tv

Hoe maak ik een bord mooi op?

Het opmaken van een bord word ook wel dresseren genoemd. Bij het opmaken combineer je kleuren, vormen en smaken. Bedenk dus van te voren goed welke ingrediënten kleur brengen en hoe deze samen met het bord gaan combineren. Het gebruiken van gekleurde groenten zoals groene asperges of zoete aardappel werkt erg goed. Lees verder »

Bron: www.vlees.nl
Gerelateerd aan Hoe Dresseer je een bord?