Hoe eet je sterculia foetida?

De zaden worden geroosterd of gebakken gegeten. Te veel eten kan een zuiverend effect hebben. In Vietnam wordt het sap geoogst voor frisdrank. Lees verder »

Is sterculia foetida giftig?

Javaanse olijfboom of stinkdierboom, Sterculia foetida. Brede sierboom, afkomstig uit Oost-Afrika tot Australië. De bloemen hebben een onaangename geur. De binnenkant bestaat uit rode peulen met brandharen. De zaden zijn eetbaar, maar licht giftig . Lees verder »

Waarvoor wordt Sterculia foetida gebruikt?

Sterculia foetida wordt traditioneel gebruikt als medicijn vanwege de wondhelende, antimicrobiële, antidiabetische, antioxiderende, antimicrobiële en ontstekingsremmende eigenschappen . Er is echter beperkt wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de medicinale eigenschappen en de potentiële gezondheidsvoordelen zijn niet medisch bewezen. Lees verder »

Wat is het nut van Sterculia?

Sterculia wordt gebruikt om incidentele constipatie te verlichten en een regelmatige stoelgang te behouden . Sterculia wordt ook gebruikt als verdikkingsmiddel en emulgator in voedingsmiddelen, prothesekleefmiddelen en afdichtingen voor chirurgische openingen (stoma's) in de darmen om bepaalde darmaandoeningen te behandelen. Lees verder »

Gerelateerd aan Hoe eet je sterculia foetida?