Hoe gebruik je vliesdoek?
Vliesdoek heeft een isolerende werking, en kun je daarom goed gebruiken om je planten te beschermen tegen vorst. Het is ook nog eens licht van gewicht, dus je zult je planten niet beschadigen. In de groentetuin gebruik ik het om vroege teelt, zoals koolplanten, te beschermen als het behoorlijk gaat vrieze. Lees verder »
Hoe zet je vliesdoek vast?
Vastleggen vliesdoek De vliesdoeken kunnen met elkaar worden verbonden met klitten- band. Vervolgens kunnen (gevulde) zand- of grindslurven worden gebruikt om de vliesdoeken vast te leggen. Deze kunnen het beste om de 3 meter worden geplaatst. Lees verder »
Waarmee dek je planten af in de winter?
Je kan je planten inpakken met jute, oude dekens, varens, stro, vliesdoek, rietenmatten, kokosmatten, lagen krantenpapier,... om bovengrondse delen te beschermen. Pak wel nooit natte planten in, dan kan er broei ontstaan!26 feb. Lees verder »
Waar is vliesdoek van gemaakt?
Vliesdoek is zeer licht, waterdoorlatend en wordt gemaakt van polypropeen. Doordat het vliesdoek op het gewas ligt kunnen sommige schadelijke insecten, zoals de koolvlieg en de wortelvlieg er niet bij komen. Vliesdoek is te verkrijgen in de diktes van 17 grams (= 17 g/m²), 30 grams of 60 grams. Lees verder »
Hoe boom beschermen tegen vorst?
Bomen tegen vorst beschermen kan op verschillende manieren. Zo is het mogelijk om een flinke laag houtsnippers rondom de wortels van de boom te strooien, maar kan je er ook voor kiezen om de bladeren van de boom rondom de wortel te laten liggen. Hierdoor wordt de boom op de meest natuurlijke wijze beschermd. Lees verder »