Hoe giftig is de kerstroos?
Giftigheid. De kerstroos werd beschouwd als zeer giftig door helleborine, een diglycoside dat bitter smaakt. Bij onderzoek in de jaren 70 bleek helleborine echter niet aanwezig in de wortels van H niger. Verdere aanwezige gifstoffen zijn saponine en protoanemonine. Lees verder »
Hoe giftig is een kerstroos?
Het antwoord op deze vraag is ja, de Kerstster is giftig. Het is zelfs giftige kamerplant voor mens en dier. Een hapje van de plant kan een branderig gevoel geven en braken en diarree tot gevolg hebben. Het sap geeft een branderig gevoel op de huid. Lees verder »
Waarom is een kerstster giftig?
Het sap van de kerstster is irriterend. Bij contact met de huid of de ogen: Er kan een lokale irritatie of een allergische reactie ontstaan. Op de huid gaat het om roodheid, uitslag of netelroos (urticaria). Lees verder »
Is het blad van een kerstster giftig?
Het sap van de kerstster is giftig. Wanneer dit sap in contact komt met de ogen, kan er een bindvliesontsteking ontstaan met roodheid en tranen tot gevolg. Het is dan ook van belang om niet aan de plant te komen. Lees verder »
Hoe giftig is de Helleborus?
Deze fraaie kelkbladeren omsluiten de echte bloemen die zichtbaar zijn als kleine schubbetjes, honingbakjes of nectariën. Alle plantendelen zijn zwak giftig. De zaden kunnen bij het oogsten jeuk veroorzaken en pijn in de vingers. Lees verder »