Hoe groot is de aarde ten opzichte van de zon?

De zon is veel groter dan de aarde. De middellijn bedraagt 1,4 miljoen kilometer, ruim honderd keer de middellijn van de aarde. Een ketting van honderd aardbollen zou dus strakgespannen in de zon passen. En als de zon hol was, zouden er meer dan één miljoen aardbollen in kunnen verdwijnen. Lees verder »

Wat is de diameter van de zon?

696.340 km Lees verder »

Hoe groot is de aarde in het heelal?

Van opzij bekeken is het net een gigantische omelet: een bolletje in het midden en daaromheen de dunne, platte, uitgestrekte rest van het sterrenstelsel. Van de ene tot de andere kant is het zo'n 100.000 lichtjaar groot (één lichtjaar is 9.460.730.472.581 kilometer). Lees verder »

Bron: www.quest.nl

Hoeveel keer draait de aarde om de zon?

Het duurt 365 dagen (een jaar) voordat de Aarde een keer volledig om de Zon is gedraaid. Verder draait de Aarde heel snel om haar as, net als een tol die een beetje schuin staat. De mensen rond de evenaar verplaatsen zich van west naar oost met een snelheid van 1.670 km per uur. Lees verder »

Bron: www.esa.int

Hoe groot is een ster vergeleken met de aarde?

Naar schatting is de straal (de afstand van het middelpunt tot de rand van de cirkel) van deze 'rode hyperreus' zo'n 1800 tot 2100 keer zo groot als de straal van de zon. En de straal van de zon is op zijn beurt 110 keer zo groot als de straal van de aarde. Lees verder »

Bron: www.quest.nl
Gerelateerd aan Hoe groot is de aarde ten opzichte van de zon?