Hoe heette Turkije eerst?

De naam Anatolië komt van het Griekse woord voor het rijzen [van de zon] oftewel het oosten. De Romeinen noemden het gebied Asia Minor, afgeleid van het Griekse μικρὰ Ἀσία, mikra Asia. Beide betekenen Klein-Azië, waarmee onderscheid werd gemaakt met de rest van het grote Azië, verkort Asia genoem. Lees verder »

Hoe heette Anatolië vroeger?

(Turks: Anadolu) De oppervlakte van Anatolië bedroeg ongeveer 756.000 vierkante kilometer. In het Grieks betekent het `rijzende zon` oftewel oosten. De Romeinen noemden het gebied Asia Minor, wij kennen het ook als `Klein-Azië`. Lees verder »

Hoe komt Turkije aan zijn naam?

Etymologie. De naam van Turkije (van Middeleeuws Latijn Turchia / Turquia) betekent "land van de Turken". Het Middelengels gebruik van Turkye wordt bevestigd in een vroeg werk van Chaucer genaamd The Book of the Duchess (1369). De uitdrukking land van Torke wordt gebruikt in de 15e-eeuwse Digby Mysteries. Lees verder »

Hoe heette Turkije in de oudheid?

Het Europese deel van Turkije, Oost-Thracië genaamd, wordt ook tenminste bewoond sinds veertigduizend jaar geleden. Het is bekend dat het rond 6000 voor Christus in het Neolithicum was. Lees verder »

Van wie was Turkije vroeger?

Turkije heeft een lange geschiedenis die terug gaat tot in de Griekse oudheid. Hierna is het gebied onderdeel geweest van o.a. het Romeinse Rijk, het Byzantijnse Rijk en het Ottomaanse Rijk. Het huidige Turkije bestaat echter pas sinds 1922, nadat het land de Eerste Wereldoorlog verloor. Lees verder »

Bron: wikikids.nl
Gerelateerd aan Hoe heette Turkije eerst?