Hoe hoog zijn de annuleringskosten?
De annuleringskosten dienen een redelijke vergoeding te zijn voor geleden verlies en gederfde winst. In de wet is niet een percentage opgenomen dat maximaal als annuleringskosten berekend mag worden. Het staat een verkoper vrij om te bepalen dat een bestelling niet geannuleerd kan worden. Lees verder »
Hoe hoog mag annuleringskosten zijn?
In de wet is niet een percentage opgenomen dat maximaal als annuleringskosten berekend mag worden. Het staat een verkoper vrij om te bepalen dat een bestelling niet geannuleerd kan worden. Er bestaat niet het recht om een bestelling te annuleren, tenzij het herroepingsrecht op de bestelling van toepassing is. Lees verder »
Wat kost het als je een reis annuleert?
Annuleren kan altijd, maar je blijft in principe de reissom verschuldigd. Met uitzondering van de belastingen; deze moet de ondernemer aan je terug betalen. Soms kun je deze kosten verhalen op de annuleringsverzekering. Komt de reden van annuleren voor rekening van de reisorganisatie, dan krijg je de reissom wel terug. Lees verder »
Hoeveel geld krijg je terug met een annuleringsverzekering?
Vanuit de annuleringsverzekering krijg je alleen de reisdagen vergoed die je niet hebt gehad. Je gaat bijvoorbeeld 3 weken met vakantie. In verband met ziekte moet je na een week weer terug naar Nederland. Met de annuleringsverzekering krijg je dan tweederde van je reissom vergoed. Lees verder »
Kan ik kosteloos annuleren?
Volgens de wet (Europese Richtlijn Pakkereizen) mogen consumenten hun pakketreis kosteloos annuleren als zich op de plaats van bestemming 'onvermijdbare en buitengewone omstandigheden voordoen'. Of als de situatie er gevaarlijk is. Dat geldt ook als er sprake is van een negatief reisadvies van de overheid. Lees verder »