Hoe kan ik kerriesaus dikker maken?

Een van de makkelijkste en snelste manieren om hem in te dikken is met zetmeel. Meng hiervoor maizena (maiszetmeel) of aardappelzetmeel met wat koud water tot een glad papje en laat het kort meekoken in de saus tot de gewenste consistentie is bereikt. Lees verder »

Hoe maak je kerriesaus dikker?

Gooi er uit frustratie niet direct een scheut maizena doorheen, maar vul een apart kommetje met een beetje maizena en voeg hier een scheutje van je saus aan toe. Roer dit tot een gladde mix en voeg dit vervolgens weer aan de rest van je saus toe. Zo voorkom je klontjes en maak je de saus dikker. Lees verder »

Hoe kan ik saus verdikken?

Maizena is waarschijnlijk het bindmiddel dat je het vaakst tegenkomt, zeker wanneer je sauzen en soepen wilt verdikken. Om klonters te voorkomen, meng je het eerst met een beetje koud water voor je het aan je saus toevoegt. Langzaam verwarmen is de sleutel tot een perfecte binding met maïzena. Lees verder »

Hoe kan ik mijn saus dikker maken zonder maizena?

Je kunt op dezelfde manier een saus of soep dikker maken met een papje van water en bloem. Klop hiervoor de bloem door wat koud water tot je geen klontjes meer ziet. Zie je toch klontjes zitten, hoe hard je ook klopt? Giet het papje dan door een fijne zeef voor je het aan de saus toevoegt. Lees verder »

Hoe kan ik bramensaus dikker maken?

Bramensaus maken met geleisuiker De geleisuiker in dit bramensaus recept zorgt ervoor dat de saus na het afkoelen dikker wordt. De hoeveelheid geleisuiker kun je naar je eigen smaak verminderen of juist vermeerderen. Lees verder »

Gerelateerd aan Hoe kan ik kerriesaus dikker maken?