Hoe komt bier koud uit de tap?
Voor de koeling van het bier wordt er gebruik gemaakt van een fustenkoeler. De tapzuil staat op de fustenkoeler gemonteerd. In de tapzuil zit een dunne maar speciale doorvoerslang met een plastic koppeling aan het eind die op een bierfust met een bajonetsluiting geplaatst kan worden. Lees verder »
Hoe blijft tapbier koud?
Onderdompelen in een emmer ijswater met zout Zout water bevriest bij een lagere temperatuur, dan water zonder zout. Hierdoor is het water kouder en zal je bier sneller gekoeld zijn. Door het water rondom de flesjes te roeren, blijft er steeds nieuw koud water tegen je flesjes komen, wat je koelingsproces bespoedigt. Lees verder »
Hoe koud moet een bierfust zijn?
Het beste is dus om de temperatuur van het fust tussen de 15 en 20 graden te houden. Lees verder »
Hoe gebruik je een biervat?
Voor sommige soorten bier wordt stikstofgas gebruikt in plaats van koolzuurgas. Het gas wordt uit een gascilinder via een reduceerventiel onder een druk van 1,5 tot 2,5 bar in het biervat gepompt, waarbij de druk afhankelijk is van de lengte van de leiding en het soort bier. Lees verder »