Hoe komt tennis aan de puntentelling die ze gebruiken?

Waar komt de puntentelling bij tennis vandaan? Op een oude prent uit 1615 van Chrispijn van de Passe staat een tennisbaan, waar naast tennisballen ook muntstukken te zien zijn. Deze prent vormt een bevestiging van de theorie dat er heel vroeger om geld gespeeld werd. Een wedstrijd was dus een strijd om een 'wedde'. Lees verder »

Waarom is de puntentelling bij tennis zo raar?

Zij leggen uit waarom er bij tennis zo'n rare puntentelling is. Vroeger telde men met de klok mee: eerst kreeg je 15 punten, dan 30, 45 en 60. Later werd het spel ook in Engeland gespeeld, waardoor de telling iets veranderde. Zij vonden 45 te lang en maakten hier 40 van. Lees verder »

Hoe is de puntentelling tennis ontstaan?

In de late Middeleeuwen ontstond de puntentelling die wij nu nog steeds hanteren. „In de vijftiende eeuw was zestig het centrale getal, zoals je nu nog kunt zien op de klok. In het Frans is zeventig bijvoorbeeld ook soixante-dix. Al in de vijftiende eeuw moest je vier punten hebben om een game te winnen. Lees verder »

Hoe win je bij tennis?

Een wedstrijd wordt gespeeld voor twee gewonnen sets (dus maximaal een driesetter). In de grote toernooien zoals een Grand Slam, masters en Davis Cup spelen de heren om drie gewonnen sets (maximaal een vijfsetter). Een game wint men door vier gewonnen punten, die geteld worden als 15, 30, 40 en 'game'. Lees verder »

Wat is een Let bij tennis?

L. let – de term gebruikt wanneer het spel gestopt wordt of opnieuw moet worden opgeslagen; dit is de regel als de bal het net raakt bij het serveren en kan verder voorkomen als er bv. onenigheid is of een bal wel of niet uit is. Lees verder »

Gerelateerd aan Hoe komt tennis aan de puntentelling die ze gebruiken?