Hoe krijg je je geld terug als je bent opgelicht?

In dit geval kun je zelf actie ondernemen om je geld terug te krijgen. Tot een waarde van € 25.000 kun je zelf bij de kantonrechter een procedure aanspannen. Voor de schade die je hebt opgelopen als gevolg van de oplichting kun je een schadevergoeding aanvragen. Lees verder »

Kun je geld terug krijgen als je bent opgelicht?

Krijg ik mijn geld terug? De kans dat je je geld terug krijgt is erg klein. Als de zaak door de politie wordt behandeld, dan bepaalt de rechter of het geld terugbetaald moeten worden. Maar meestal heeft de oplichter het geld al opgemaakt voordat je het eindelijk kunt terugkrijgen. Lees verder »

Is je geld verzekerd bij phishing?

Ben je slachtoffer van bankspoofing of WhatsApp-fraude? Volgens de wet hoeven banken de schade niet te vergoeden. Je hebt namelijk zelf het geld overgemaakt. Als je geluk hebt, past de bank 'coulance' toe. Lees verder »

Waar kan ik terecht als ik ben opgelicht?

In de meeste gevallen kunt u bellen met de politie op 0900-8844 of naar het politiebureau gaan. In sommige gevallen zult u zich elders moeten melden. U kunt zich opgelicht voelen terwijl dat voor de wet geen oplichting is. Als u daarover twijfelt, bel dan 0900 - 8844 (belkosten). Lees verder »

Gerelateerd aan Hoe krijg je je geld terug als je bent opgelicht?