Hoe lang duurt herstel bovenbeenbreuk?

Na 6 tot 8 weken is de breuk wat betreft het botweefsel herstelt, echter betekent dit niet dat het herstel dan al volledig is. Dit is afhankelijk van heel veel factoren: bijvoorbeeld ernst, soort ingreep, leeftijd, conditie, overige medische bijzonderheden. Gemiddeld zo'n zes tot twaalf maanden. Lees verder »

Bron: www.adfys.nl

Hoe lang duurt bovenbeen operatie?

Daarna maakt de chirurg een snee in uw bovenbeen om de breuk recht te zetten en om implantaten zoals pennen, platen of schroeven te kunnen plaatsen. Hoe lang de operatie duurt, kan per situatie verschillen. Gemiddeld duurt de operatie 1 tot 2 uur. Lees verder »

Kan je lopen met een gebroken bovenbeen?

Volledig herstel van een gebroken dijbeen kan 12 weken tot 12 maanden in beslag nemen; de meeste mensen beginnen echter alweer op de eerste of tweede dag na het letsel en/of de operatie met behulp van een fysiotherapeut te lopen. Lees verder »

Hoe voelt een gebroken dijbeen?

De klachten van een gebroken dijbeen kenmerken zijn vooral veel pijn in het bovenbeen het niet kunnen bewegen en belasten van het been te bewegen. Vaak valt het ook op dat het been in een andere stand ligt. Een zwelling van het bovenbeen is niet altijd direct te zien. Lees verder »

Wat is een dijbeenbreuk?

De dijbeenbreuk zit net onder de lies in het kanaal waar ook de bloedvaten en de zenuwen naar het been lopen. Omdat dit kanaal erg nauw is, is het risico van beklemming bij een dijbeenbreuk wat groter. De zwelling is soms precies in de liesplooi zichtbaar en/of voelbaar. Dijbeenbreuken komen vooral voor bij vrouwe. Lees verder »

Gerelateerd aan Hoe lang duurt herstel bovenbeenbreuk?