Hoe lang kun je je hond alleen laten?

Geen enkele hond vindt het leuk om lang alleen te moeten zijn. Honden hebben sociaal contact en beweging nodig en natuurlijk moeten ze ook regelmatig hun behoefte kunnen doen. Een richtlijn is om volwassen honden niet langer dan 4 tot maximaal (en niet elke dag) 6 uur achter elkaar alleen te laten. Lees verder »

Bron: www.licg.nl

Kun je een hond 8 uur alleen laten?

Even alleen zijn kan best, maar als een hond vaak en veel alleen is, dan gaat dat ten koste van het welzijn. Een volwassen hond kan soms wel 8 uur zijn plas ophouden, maar dat wil niet zeggen dat hij het emotioneel aan kan om voor 8 uur alleen door te brengen. Lees verder »

Bron: www.doggo.nl

Hoe leer je een hond alleen thuis te blijven?

Geef hem aandacht als hij rustig blijft liggen, een knuffel of iets lekkers. Voer de duur dat de hond moet blijven liggen langzaam op en wissel de aandacht af met momenten waarop hij zichzelf even moet bezig houden. Pak je boek en geef hem voor die momenten zijn speeltje of kluif maar alleen als hij ontspannen lag!31 jan. Lees verder »

Hoe lang kan een hond van 5 maanden alleen zijn?

Mits de pup de bench op een positieve manier is aangeleerd kan hij zich met gemak 30 minuten alleen redden in de bench. Zodra de pup ouder is (ongeveer 21 tot 25 weken), en de zindelijkheidstraining gaat goed, kun je de tijd steeds verder uitbouwe. Lees verder »

Is het zielig om 1 hond te hebben?

Bedenk wel dat beide honden wat minder baasgericht zijn en ze vaker met elkaar bezig zijn dan enkel met jou. Ook kan het lastiger zijn om een hondenoppas te boeken, met één hond gaat dat toch vaak wat makkelijker. Ook wandelen met meerdere honden is even een uitdaging, maar het is wel hartstikke leuk. Lees verder »

Gerelateerd aan Hoe lang kun je je hond alleen laten?