Hoe lang revalideren na ziekenhuisopname?

Vaak gaat het om een tijdelijk bed of herstelbed in een zorginstelling - bijvoorbeeld een verpleeghuis of revalidatiecentrum - in de buurt. U mag daar tot maximaal drie maanden blijven. Het gaat alleen om aansterken en opknappen. Lees verder »

Hoe lang mag je revalideren?

De duur van uw revalidatie is afhankelijk van uw vraag en aandoening. In samenspraak met de specialist ouderengeneeskunde wordt bepaald hoe lang u revalideert. De gemiddelde verblijfsduur is 2 tot 6 weken. Afhankelijk van uw situatie kunt u ook revalideren vanuit huis. Lees verder »

Wie regelt revalidatie?

Medisch specialistische revalidatiezorg wordt verricht door een gespecialiseerd team onder leiding van een revalidatiearts. De specialist in het ziekenhuis overlegt met de revalidatiearts of u hiervoor in aanmerking komt. De opname in een revalidatiecentrum wordt geregeld door de revalidatiearts in het ziekenhuis. Lees verder »

Waar revalideren na ziekenhuisopname?

Mensen die herstellen van een operatie in een ziekenhuis of herstellen van een zware aandoening of ongeval, kunnen in een centrum voor herstelverblijf terecht voor opvang, verzorging en revalidatie in een eenpersoons- of tweepersoonskamer. Lees verder »

Welke soorten revalidatie zijn er?

  • Werken aan uw uithoudingsvermogen. Neurologische revalidatie.
  • Verbeteren van uw conditie. Oncologische revalidatie.
  • Een actieve(re) leefstijl ontwikkelen. Hartrevalidatie.
  • Lees verder »
Bron: www.dz.nl
Gerelateerd aan Hoe lang revalideren na ziekenhuisopname?