Hoe maak je een Stapeltaart?
Ga je meerdere en grotere taarten stapelen gebruik dan cakeboards. Zet de onderste taart op een drum die groter is dan de taart. Steek hier houten dowels in en knip ze met een scherpe en schone snoeischaar af op dezelfde hoogte als de taart. Deze dowels zijn geschikt voor stapels tot en met 3 lagen. Lees verder »
Wat heb je nodig voor een Stapeltaart?
Je hebt in ieder geval chocolade sticks of dowels nodig om je taart te stutten, zodat de bovenste lagen niet in de onderste laag zakken. En taartkartons of cakeboards om de stapeltaart stevig te laten zijn. Een cakedrum is voor onder je taart, zodat de taart stevig ligt. Lees verder »
Hoe snij je een Stapeltaart aan?
Volgens Numberphile is de wetenschappelijk correcte manier om een taart te verdelen, door eerst een rechte plak uit het midden te snijden. Dus niet puntje voor puntje, of in eerst doormidden en in kleinere stukken. Vervolgens haal je voorzichtig de plak eruit en kun je de twee helften weer tegen elkaar aan schuive. Lees verder »
Hoe groot is een taart voor 20 personen?
Snijschema's Taarten - Takes Makes Cakes Lees verder »
Hoe lang van te voren kun je een taart maken?
Het maken van de taart Begin maximaal 2 dagen van tevoren met het vullen en decoreren van de taart, een dag van tevoren kan natuurlijk ook. Dat hangt maar net af van hoeveel tijd je nodig hebt. Op de tweede of derde dag voor de deadline haal je 's avonds de taarten en vullingen uit de vriezer. Lees verder »