Hoe maak je Ossewit?
- Snij het vlees er af. ...
- Snij het grote brok vet klein. ...
- Doe het vervolgens in een pan. ...
- Laat het langzaam smelten. ...
- Afgieten en oppotten!
- Lees verder »
Bron: evertberkelaar.nl
Waar is Ossewit van gemaakt?
Ossewit is natuurlijk niervet van runderen. Wij verkrijgen dit product van onze eigen, volledig grasgevoerde Hooglander, Limousin en Angus runderen. De ossewit wordt op ambachtelijke wijze gemaakt door het eerst te smelten en vervolgens te zeven. Lees verder »
Bron: zorgnatuur.nl
Wat doen met rundervet?
Het wordt in de keuken vooral gebruikt in om in te frituren, in België gebruikt bijvoorbeeld 80% van de 'frituren' gezuiverd rundvet voor het bereiden van frites. Daarnaast is rundvet te gebruiken in vele soorten gerechten, bijvoorbeeld om gebraden rundvlees extra smaak te geven. Lees verder »
Bron: mvo.nl
Gerelateerd aan Hoe maak je Ossewit?