Hoe meld ik internetoplichting?

Melding doen via Meld Misdaad Anoniem U kunt ook anoniem melding maken van cybercrime bij Meld Misdaad Anoniem. Dit kan telefonisch via 0800 7000 of online via meldmisdaadanoniem.nl. Lees verder »

Hoe krijg je je geld terug bij internetoplichting?

Het is een nog vrij onbekende manier om je geld terug te krijgen als je slachtoffer bent geworden van online fraude: de oplichter direct aansprakelijk stellen. Gedupeerden vorderen dan zelf het overgemaakte geld terug en wachten niet op onderzoek door de politie. Lees verder »

Bron: nos.nl

Hoe kan ik aangifte doen van internetoplichting?

Via www.politie.nl kun je een melding maken wanneer je via internet bent opgelicht. Op het moment dat een aantal meldingen raakvlakken met elkaar hebben, zullen deze onderzocht worden. Op het moment dat je voor een product betaald hebt via internet en het product wordt niet geleverd, dan is dit niet direct oplichting. Lees verder »

Waar telefoonfraude melden?

Telefoonfraude melden via Centraal Meldpunt Nederland: Meld.nl. Ben je gebeld door een buitenlands telefoonnummer dat je niet bekend voorkomt? Bel dan niet terug. Het zijn waarschijnlijk criminelen die zo proberen geld aan je te verdienen. Lees verder »

Bron: meld.nl

Wat doet de politie met internetoplichting?

Wat gebeurt er met mijn aangifte van internetoplichting? Na tien weken krijgt u een e-mail waarin de politie aangeeft of er op dat moment al een onderzoek is gestart. Is dit niet het geval, dan krijgt u hiervan in elk geval na zes maanden een slotbericht. Lees verder »

Gerelateerd aan Hoe meld ik internetoplichting?