Hoe moet je sherry drinken?
De juiste serveertemperatuur is afhankelijk van de manier waarop de Sherry is gemaakt. Serveer een Sherry nooit te warm, want daardoor neemt de waarneming van alcohol de overhand in de smaak. Serveer je een Sherry veel te koud, dan blijft 'ie 'gesloten' waardoor je minder ruikt- en proeft. Lees verder »
Wat drink je bij sherry?
Tja, hoe drink je Sherry eigenlijk? Waar je de meeste wijn zo wegdrinkt (ook zonder eten erbij), komen Sherry Wijnen het best tot zijn recht in combinatie met gerechten, van sashimi tot pure chocolade. Lees verder »
Wat is het verschil tussen wijn en sherry?
Sherry wordt weliswaar versterkt, maar de lichtere stijlen hebben toch maar zo'n 15% alcohol. Te vergelijken met stevige rode wijn. Het grootste verschil zit 'm vooral in de mysterieuze rijping in een stapel vaten, het zogenaamde solerasysteem. Lees verder »
Wat is een goede sherry?
- Los Cisnes Manzanilla van Williams en Humbert. Staat altijd in de koelkast thuis. ...
- El Maestro Sierra, Oloroso 15 Años. Een volle, rokerige, gebrande Sherry, maar wel droog! ...
- Bodegas Baron, Oloroso Xixarito. Nog zo'n Oloroso. ...
- Bodegas Tradicion Palo Cortado VORS.
- Lees verder »
Is sherry zoet?
Sherry is een versterkte wijn die wordt gemaakt in het zuidelijkste deel van de Spaanse streek Andalusië. Daar in Jerez wordt deze heerlijke veelzijdige drank gemaakt. Van kruidig tot vol zoet en aromatisch. Lees verder »