Hoe muur isoleren tegen geluid buren?

Wanneer je een muur geluiddicht wilt maken, zijn er verschillende opties. Voor akoestische isolatie van de muur kun je een voorzetwand (laten) plaatsen, geluidsisolerende platen op de muur monteren, spouwmuren opvullen of kiezen voor schuimrubberen panelen. Lees verder »

Hoe kan je een muur geluidsdicht maken?

Je kunt muren geluidsdicht maken op verschillende manieren. Zo kun je voor de akoestische isolatie van een muur bijvoorbeeld een voorzetwand laten plaatsen, je kunt de spouwmuren opvullen of kiezen voor schuimrubberen panelen. Je kunt ook kiezen voor geluidsisolerende platen op de muur, zoals akoestische wandpanelen. Lees verder »

Bron: akupanel.nl

Wat te doen tegen gehorige muren?

Leg daarom een kleed neer, hang gordijnen op en koop een stoffe bank. Daarnaast werkt het ook om grote ruimtes in het huis op te delen in kleinere ruimtes, bijvoorbeeld door een kast haaks op de muur te plaatsen. Als laatste werken ook planten als een goed absorbeermiddel om geluidsoverlast te voorkomen! Lees verder »

Bron: isototaal.nl

Hoe muur akoestisch isoleren?

Meestal kan je een muur het beste isoleren door er een voorzetwand met isolatie tegen te plaatsen die akoestisch ontkoppeld is van de muur. Dat is de meest aangewezen methode bij stenen muren van normale dikte. Lees verder »

Gerelateerd aan Hoe muur isoleren tegen geluid buren?