Hoe pijnlijk is een ruggenprik?
Als de ruggenprik werkt, voel je geen of bijna geen pijn meer. Soms komt de pijn na een aantal uren toch weer een beetje terug. Je kunt dan extra pijnstilling krijgen via het slangetje in je rug. Lees verder »
Wat voel je bij een ruggenprik?
U kunt last hebben van een lage bloeddruk, in combinatie met misselijkheid. U kunt last hebben van rillingen over het hele lichaam. U kunt last hebben van jeuk over het hele lichaam. U kunt last hebben van rugpijn op de plaats waar de ruggenprik is gegeven. Lees verder »
Doet een spinale ruggenprik pijn?
De spinale ruggenprik zelf doet bijna nooit pijn en duurt kort. Soms wordt eerst de huid gevoelloos gemaakt. Een enkele keer kun je tijdens het prikken een pijnscheut in je benen voelen. Al heel snel is het onderlichaam tot ruim boven de navel verdoofd. Lees verder »
Kun je verlamd raken van een ruggenprik?
Volgens één onderzoek blijkt dat de kans op blijvende verlamming of overlijden na een ruggenprik ligt tussen de 1 op 54 500 en 1 op 141 500 ruggenprikken. Blijvende letsel komen waarschijnlijk voor in 1 op 23 500 tot 1 op 50 500 spinale of peridurale inspuitingen. Lees verder »
Hoe veilig is een ruggenprik?
De ruggenprik is de meest veilige vorm van verdoving (en heeft de minste risico's). Je kunt je baby snel na de geboorte vasthouden en voeding geven (uiteraard alleen als alles goed is met jou en je baby). De meeste vrouwen zijn minder misselijk bij een ruggenprik. Lees verder »