Hoe werden de maanden vroeger genoemd?

Romeinse kalender Mercedonius of Intercalaris, een extra maand die in een Romeins schrikkeljaar op februari volgde; Quintilis, een maand die ter ere van Julius Caesar is hernoemd tot juli; Sextilis, een maand die ter ere van Imperator Caesar Augustus is hernoemd tot augustus. Lees verder »

Hoe zijn de namen van de maanden ontstaan?

De namen van de maanden hebben we overgenomen van de Romeinen; ze zijn onder meer genoemd naar goden en keizers. Op deze pagina lees je er meer over. Oorspronkelijk kende de Romeinse kalender maar tien maanden en begon het jaar in maart. Lees verder »

Bron: onzetaal.nl

Hoeveel maanden waren er vroeger?

Numa Pompilius hervormde de oorspronkelijke, aan Romulus gewijde kalender, die slechts 10 maanden had, rond 713 v. Chr. door twee naamloze maanden te benoemen: Ianuarius (29 dagen) en Februarius (28 dagen). Lees verder »

Waarom heet maart maart?

Maart (ook wel: lentemaand, buienmaand, guldenmaand, windmaand, dorremaand) is de derde maand van het jaar in de gregoriaanse kalender en heeft 31 dagen. De maand is vernoemd naar Mars, de Romeinse god van de oorlog. Lees verder »

Hoe heet de kalender?

De gregoriaanse kalender, genoemd naar paus Gregorius XIII die hem in 1582 afkondigde, is in bijna alle landen van de wereld de officiële kalender. Lees verder »

Gerelateerd aan Hoe werden de maanden vroeger genoemd?