Hoe werkt DVB T2?

Via de ether (DVB-T2) Een antenne vangt het ether-signaal op, je bent niet gebonden aan een locatie. Dit heeft een aantal voordelen: het is goedkoper dan de kabel, je bent niet meer afhankelijk van de plek waar de aansluiting je huis binnenkomt en je kunt de ontvanger meenemen naar andere plekken. Lees verder »

Wat is verschil tussen DVB-T en DVB-T2?

Ondertussen biedt een nieuwe versie en opvolger van DVB-T, de DVB-T2 technologie, nieuwe mogelijkheden. Zo is er een efficiënter gebruik van de bandbreedte waardoor de aangeboden televisiekanalen in betere kwaliteit (SD of HD) kunnen worden doorgegeven en ontvangen thuis. Lees verder »

Wat heb ik nodig om digitale tv te kijken?

Hiervoor heeft je televisie een ingebouwde DVB-C tuner en een CI+ aansluiting nodig. Ook is het belangrijk dat je zeker weet dat je tv geschikt is voor de smartcard en de CI+ module van je provider. Lees verder »

Hoe krijg je zenders op je tv?

Voor digitale beeldkwaliteit gebruik je een HDMI-kabel. Alle moderne televisies hebben meerdere HDMI-aansluitingen, die ook geschikt zijn om hd-televisie door te geven. Heb je nog een oudere televisie met alleen een SCART-aansluiting, dan kun je bij sommige decoders ook een SCART-kabel gebruiken. Lees verder »

Welke zenders kan ik ontvangen met DVB-T?

In Nederland zijn de drie landelijke kanalen van publieke omroep NPO – NPO 1, NPO 2 en NPO 3 – ongecodeerd en dus gratis digitaal via de ether te bekijken. Dit geldt ook voor de regionale tv-zender van de provincie waar men kijkt alsmede de regionale tv-zender van een aangrenzende provinci. Lees verder »

Gerelateerd aan Hoe werkt DVB T2?