Hoe werkt een blushelikopter?

Wanneer een blushelikopter op de plek van de brand is, bevestigt iemand van het team een bambi bucket onder de helikopter. Dit is een soort waterzak die na het opstijgen als een omgekeerde paraplu openklapt. Lees verder »

Hoeveel water gaat er in een blushelikopter?

De blushelikopter van Defensie heeft een oranje waterzak (bambi bucket) waar zo'n 10.000 liter water in gaat. Het water haalt de Chinook uit een waterplas in de omgeving. Tussendoor vliegt de helikopter terug naar een vliegbasis om te tanken. Lees verder »

Hoe werkt een bambi bucket?

Bambi buckets zijn grote waterzakken die helikopters boven open water al vliegend vullen. Vervolgens kan de helikopter deze boven brandhaarden leegstorten of een watergordijn leggen om uitbreiding van een brand te voorkomen en objecten te beschermen. Lees verder »

Heeft Nederland een blus vliegtuig?

De SCODEV is een Nederlandse vinding die niet-amfibische blusvliegtuigen in staat stelt om vliegend op een hoogte van 10 tot 15 meter boven een groter wateroppervlak zoals de zee, een meer, rivier of kanaal, water in te nemen en te droppen op bosbranden met een frequentie van gemiddeld 5 keer per uur. Lees verder »

Bron: mtsprout.nl
Gerelateerd aan Hoe werkt een blushelikopter?