Hoe werkt een membraanfiltratie?

Membraanfiltratie is een proces waarbij stoffen uit het water worden gehaald door middel van scheiding op basis van deeltjesgrootte en drukverschil. Door het toepassen van een specifiek membraan (semipermeabel materiaal) met een specifieke poriegrootte kan de gewenste scheiding worden verkregen. Lees verder »

Hoe werkt een Membraanfilter?

De uitgefilterde deeltjes, bacteriën en virussen worden aan de binnenkant tegengehouden. Bij deze techniek is het mogelijk de stroom om te keren waardoor het gefilterde, zuivere water de binnenkant van het membraan schoonspoelt. Het vuil wordt onderaan afgevoerd. Lees verder »

Hoe werkt membraan?

Een membraanpomp is een verdringerpomp die gebruikt maakt van heen en weer gaande membranen die zorgen voor een tijdelijke kamer die de vloeistof zowel 'aanzuigt' en vervolgens 'uitdrukt'. De membranen werken als scheidingswand tussen de lucht en de vloeistof. Lees verder »

Wat is een membraan techniek?

Membraantechnologie is een verzamelnaam voor diverse scheidingsprocessen met als overeenkomsten, dat er een fysieke barrière bestaat tussen twee fasen (het membraan) en dat de, te scheiden deeltjes, kleiner zijn dan ca. 1 µm. Lees verder »

Bron: www.rvo.nl
Gerelateerd aan Hoe werkt een membraanfiltratie?