Hoe werkt een staatsobligatie?

Hoe werken staatsobligaties? Wanneer u een staatsobligatie koopt, leent u de overheid een afgesproken geldbedrag gedurende een overeengekomen periode. Als vergoeding krijgt u periodiek een vastgestelde rente van de overheid betaald, de zogenaamde coupon. Om deze reden zijn obligaties een vastrentende waarde. Lees verder »

Bron: www.ig.com

Hoeveel rendement op staatsobligaties?

Obligaties zijn waardepapieren die uitgegeven worden door een bedrijf, een instantie of de overheid. Gemiddeld leveren obligaties een rendement op van zo'n 5%. Er zijn verschillende soorten obligaties, met diverse risicoprofielen. Hoe groter het risico, des te hoger is vaak het rendement. Lees verder »

Hoe werkt het systeem van obligaties?

Over obligaties wordt interest betaald. Dit wordt ook wel rente genoemd. Dit werkt net zoals bij een gewone lening: als je een obligatie uitgeeft en dus geld leent, betaal je rente. En als je een obligatie koopt, en dus geld uitleent, ontvang je rente. Lees verder »

Wie geeft staatsobligaties uit?

Een staatsobligatie (ook wel staatslening) is een obligatie aangegaan door een overheid. In Nederland worden deze obligaties op de markt gebracht door het Agentschap van de Generale Thesaurie van het ministerie van Financiën, gevestigd in Den Haag. Lees verder »

Hoe wordt de prijs van een obligatie weergegeven?

Obligaties hebben een beurskoers die wordt uitgedrukt in een percentage van de nominale waarde. Als de koers exact gelijk is aan de nominale waarde is deze 100%, dit ook wel 'a pari' genoemd. De obligatie is onder pari als de beurskoers onder de 100%, en boven pari als deze boven de 100% noteert. Lees verder »

Wat is de huidige rente op staatsobligaties?

Wij houden de actuele rentetarieven van de jongste 10 jaars staatsrente bij....Actuele rente tarieven kapitaalmarkrente. Lees verder »

Gerelateerd aan Hoe werkt een staatsobligatie?