Hoe werkt internationaal betalingsverkeer?
Voor het grensoverschrijdend betalingsverkeer zijn in principe twee methoden te hanteren: de internationale transacties laten uitvoeren door een lokale bank; de bank zal dat doen door gebruik van correspondent banking of via netwerk-bankieren. zelf rekeningen bezitten in verschillende landen. Lees verder »
Hoe werkt een internationale bankoverschrijving?
Wil je geld overmaken naar een buitenlandse bankrekening? Als je geld overboekt in euro's en de betaling binnen de SEPA-zone plaatsvindt, is de IBAN en de naam van de ontvanger voldoende. Als een land niet in de SEPA-zone valt, heb je een BIC/SWIFT code nodig voor internationale overboekinge. Lees verder »
Hoe werkt het betalingsverkeer?
Betalingsverkeer: chartaal en giraal geld Alle transacties om betalingen van goederen en diensten te verrichten, vormen samen het betalingsverkeer. Daarbij maken we onderscheid in chartaal en giraal betalingsverkeer. Betalingen met contant geld noemen we chartaal. Lees verder »
Hoe werkt SWIFT betalen?
SWIFT is een soort Whatsapp voor banken De wereldwijd ongeveer 11.000 aangesloten banken versturen elkaar via het systeem versleutelde standaardberichten, waarmee betalingen worden aangekondigd en afgehandeld en valuta worden omgerekend. Lees verder »
Welke verschillen zijn er internationaal wat betreft de betalingstermijnen?
In Nederland is het gangbaar dat de klant binnen 30 dagen betaalt. In het buitenland gelden andere betalingstermijnen. Afhankelijk van het land en de sector kan het over de grens 60 en soms zelfs 90 dagen duren voordat je als ondernemer je geld ziet. In Italië bijvoorbeeld is de gemiddelde betalingstermijn 60 dagen. Lees verder »