Hoe werkt Oesterkwekerij?
Er worden korven met jonge kleine oesters op tafels in het water geplaatst. Het voedselrijke water stroomt op deze manier langs de korven waardoor de oesters zich optimaal kunnen ontwikkelen. Als het water laag staat zullen de oesters op de tafels boven het water uit komen. Lees verder »
Hoe werkt een Oesterkwekerij?
De oesterkweker keert en schud de korven herhaaldelijk, om verkleving van de oesters te voorkomen en om het zeewier niet de mogelijkheid te geven in de korf te groeien. Na 4 tot 8 weken -afhankelijk van de temperatuur en het aantal zonuren- , worden de oesters op grootte gesorteerd in een soorteermachine. Lees verder »
Hoe werkt een Oesterput?
De oesterputten zijn verbonden met de Oosterschelde en het getij zorgt ervoor dat de oesters ontdaan worden van zand en slib. Als het water laag staat, kunnen de oesters worden gecontroleerd. Zodra het weer vloed wordt, stroomt er water door de putten waar de oesters voedingsstoffen uithalen. Lees verder »
Waar wordt oesters gekweekt?
In Nederland worden oesters gekweekt in twee gebieden in Zeeland: in de Oosterschelde en in het Grevelingenmeer. De temperatuur, zuiverheid en zoutgehalte van het water, de bodem en beschutte ligging maken deze gebieden tot de ideale plaats voor het kweken van oesters. In de zomer planten de oesters zich voort. Lees verder »
Wat is de beste Oestertijd?
Het oesterseizoen duurt van september tot en met april en dan kunt u deze lekkernij volop eten in de betere restarants in Zeeland. Lees verder »