Hoe werkt opname verzorgingshuis?

Als het thuis echt niet meer gaat, kunt u dat met uw huisarts of de wijkverpleegkundige bespreken. Eén van beiden kan dan een opname in het verpleeghuis aanvragen. Het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) geeft daarna de indicatie af. In die indicatie staat precies hoeveel hulp en zorg er nodig is. Lees verder »

Hoe regel je opname verzorgingshuis?

Opname in een verpleeghuis valt onder de Wet langdurige zorg (Wlz). Deze zorg moet altijd worden aangevraagd via het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Je naaste zal dit niet zelf doen: jij bent waarschijnlijk degene die het aanvraagformulier voor haar invult, eventueel samen met de casemanager. Lees verder »

Wat moet je betalen als je naar een verzorgingshuis gaat?

Hoe hoog is de eigen bijdrage? In eerste instantie betaalt iedereen die naar een verpleeg- of verzorgingshuis gaat de lage eigen bijdrage. Die verschilt van 174 euro tot 913,20 euro per maand (2022), afhankelijk van het inkomen en vermogen. Op de website van het CAK kunt u een proefberekening maken. Lees verder »

Hoe krijg ik mijn moeder in een verzorgingshuis?

De huisarts of wijkverpleegkundige kan deze indicatie aanvragen bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Een medewerker van het CIZ komt met uw vader of moeder praten, u mag daar als mantelzorger bij zijn. Daarna wordt vastgesteld of uw vader of moeder wel of geen indicatie krijgt en hoe zwaar die indicatie is. Lees verder »

Gerelateerd aan Hoe werkt opname verzorgingshuis?