Hoe wordt een film gemaakt?
Om een verhaal te kunnen verfilmen, moet er eerst een scenario worden gemaakt. Daarin staat het verhaal van de film beschreven. Van het scenario wordt vervolgens een script gemaakt waarin dialogen worden uitgeschreven en handelingen uitgebreider worden vastgelegd. Lees verder »
Hoe komt een film tot stand?
Voor de tot standkoming van een film worden verschillende fases doorlopen voordat het uiteindelijk eindproduct kan worden opgeleverd. Deze fases worden ookwel de productiefases genoemd en kan worden opgedeeld in: Ontwikkelingsfase. Pre-productiefase. Lees verder »
Wat heb je nodig voor het maken van een film?
- Content blijft king. Zorg voor een goed verhaal of goede quotes. ...
- Camera. Je hoeft geen superdure filmcamera te gebruiken, een fotocamera met de mogelijkheid om te filmen is prima. ...
- Kleding & visagie. ...
- Licht & geluid. ...
- Muziek. ...
- Voice-over. ...
- Editing sofware. ...
- Credits.
- Lees verder »
Wie bewerkt beelden in films?
Een professionele film editor heeft grofweg de volgende taken: Hij of zij verzamelt geluid en beeld (nu zullen bij grote producties opnames door een professionele cameraman geleverd en dus aangeleverd worden, dus het is lang niet altijd zo dat de film editor zelf "op pad" gaat om de fraaiste beelden te schieten). Lees verder »
Hoe schieten ze in films?
Bij filmopnamen wordt er (natuurlijk) niet met echte kogels geschoten. Het schieten op een filmset wordt gedaan met zogenaamde "losse flodders", ook wel knalpatronen of in het Engels "blanks" genoemd. Ondanks dat er geen kogel uit het wapen wordt geschoten zijn blanks niet ongevaarlijk. Lees verder »