Hoe wordt schade berekend?

In het algemeen geldt als uitgangspunt voor de berekening van de omvang van de verplichting tot schadevergoeding, dat de benadeelde (het “slachtoffer”) zoveel mogelijk in de toestand gebracht dient te worden waarin hij zou hebben verkeerd indien de schadeveroorzakende gebeurtenis zou zijn uitgebleven. Lees verder »

Hoeveel schadevergoeding kan ik krijgen?

Is er sprake van gering letsel, dan heeft u recht op een schadevergoeding tot een maximum van 2.000 euro. Onder gering letsel vallen onder andere de volgende voorbeelden: kleine botbreuken, een lichte hersenschudding, kneuzingen, schaafwonden of andere kleine vleeswonden. Lees verder »

Waar let een schade expert op?

Voor het taxeren van de schade kijkt de schade expert voornamelijk naar de grootte van de schade, de reparatiemethode en de kosten die hierbij komen kijken. Bij het taxeren van de kosten zal de schade expert vaak in overeenstemming met een schadehersteller op de uiteindelijke taxatie uitkomen. Lees verder »

Hoeveel smartengeld kan ik verwachten?

Over het algemeen vindt men de hoogte van het smartengeld in Nederland erg laag. Het hoogst toegekende bedrag aan smartengeld bedraagt € 200.000,–. Er kan ook recht op smartengeld bestaan als het slachtoffer naast lichamelijk letsel ook geestelijk letsel opliep. Lees verder »

Gerelateerd aan Hoe wordt schade berekend?