Hoe wordt waterstof geproduceerd?
Bij de productie van waterstof via elektrolyse , wordt elektriciteit gebruikt om water te splitsen. Die splitsing vindt plaats in een elektrochemische cel. Daarin wordt water met behulp van elektrische lading omgezet in waterstof en zuurstof. Er komt geen CO2 vrij bij dit proces. Lees verder »
Wat is het probleem met waterstof?
Werken met waterstof heeft twee grote nadelen. Op de eerste plaats is waterstof niet 'vrij' verkrijgbaar op aarde. Het vormt doorgaans een onderdeel van moleculen (water, methaan, ammoniak) waar het uitgehaald moet worden. Tweede probleem: waterstof heeft als nadeel dat de energiedichtheid relatief laag is. Lees verder »
Waarom waterstof niet de toekomst is?
Al met al is waterstof geen geschikte brandstof om onze personenauto's op te laten rijden. De toekomst voor personenauto's ligt bij batterij-elektrisch rijden. Qua energierendement en de kosten van de energie is waterstof niet concurrerend met batterij-elektrisch rijden. Lees verder »
Hoe haal je waterstof uit water?
Bij elektrolyse wordt elektriciteit gebruikt om de verbindingen tussen de waterstof- en zuurstofatomen in water te verbreken en zo waterstof- en zuurstofgas te verkrijgen. Lees verder »