Hoe zorg je ervoor dat kalkoen niet droog wordt?
Het makkelijkste is het om de kalkoen de hele nacht in de pekel te laten staan, zo'n 8 tot 12 uur. Het kan ook sneller in zo'n 5 uur, maar dan heb je een dubbele hoeveelheid suiker en zout nodig om te pekelen. Het borstvlees kookt sneller dan bijvoorbeeld de poten van de kalkoen en kan daardoor uitdrogen. Lees verder »
Hoe krijg je kalkoenfilet mals?
Laat het vlees een kwartiertje rusten onder aluminiumfolie als het uit je oven of braadpan komt. Op die manier kunnen de vleessappen zich herverdelen en wordt je vlees extra sappig en mals. Gebruik altijd een scherp mes om het vlees te snijden. Lees verder »
Hoeveel graden moet een kalkoen in de oven?
Houd er rekening mee dat een kalkoen aardig lang in de oven moet, en dat het sterk afhankelijk is van de grootte. Houd als graadmeter aan dat per kilo, de kalkoen minstens 40 minuten in een op 180 graden voorverwarmde oven nodig heeft. Tot slot: de vulling moet een nacht staan, houd daar dus rekening mee. Lees verder »
Is kalkoen droog?
Kalkoen = Droog? Maar hoeveel ik ook van schoonmama hou, haar kalkoen is altijd droog en heeft weinig smaak. Ja, hij is gaar en mooi goudbruin, maar met 'stuffing' en geroosterde aardappels, groenten en jus kun je zelfs bakstenen lekker maken, maar dat vlees… Toch jammer, dat het kennelijk al die extra's nodig heeft. Lees verder »
Hoe lang moet een kalkoen rusten?
Om de vleessappen hun werk te laten doen de kalkoen 20 minuten laten rusten in aluminiumfolie voor u hem aansnijdt. Houdt hem warm met wat theedoeken. Lees verder »
Welke temperatuur kalkoen?
De kalkoen is gaar zodra een kerntemperatuur van 74 ºC bereikt is. Dit meet je in het dikste deel van de dij – zorg dat je thermometer het bot niet raakt. Neem de kalkoen uit de oven en laat nog eens 15 minuten rusten onder aluminiumfolie. Lees verder »